HTML - Zengin Metin İşaret Dili. İngilizcesi; Hyper Text Markup Language. Kısaltması HTML. Okunuşu; Eyctiemel. Hetemele şeklinde okuyanlar da olabilir.
- Okuma Süresi3 dakika 1 saniye
- Yayınlama Tarihi
- Düzenleme Tarihi
- Görüntülenme3015
- Paylaşımhttps://poenfi.com.tr/blog/html-zengin-metin-isaret-dili
HTML - Zengin Metin İşaret Dili
HTML - Zengin Metin İşaret Dili. İngilizcesi; Hyper Text Markup Language. Kısaltması HTML. Okunuşu; Eyctiemel. Hetemele şeklinde okuyanlar da olabilir.
Web tarayıcıların, derlenmiş olan içerikleri arka planda tanımlayabilmesi daha doğrusu sıralı görüntülemeyi sağlaması için kullanılan kod dizilimi, başka bir deyimle web teknolojisidir. Metin, grafik, fotoğraf, görsel, başlık, paragraf, bağlantı gibi ön yüz alanlarında bulunan tanımlamaların, web tarayıcılar tarafından doğru görüntülenmesi için kullanılır da diyebiliriz. Genel çerçevesi statik, sabit etiketlerden oluşur ve dinamik duruma gelebilmesi için farklı yazılım dillerinden destek alır. Web Yazılım başlığı altında incelenirse daha üst yapı olarak tanımlanan PHP, ASP.NET gibi programlama dillerine yardımcı bir kurallar bütünüdür.
CSS - Geçişli Stil Sayfası ve JavaScript, jQuery, Ajax ile tümleşik olarak kullanılabilir. Bir web sitesinden söz ediliyorsa, Zengin Metin İşaret Dili kesinlikle konu içerisinde olmalıdır. Belirsiz zaman aralıklarında güncellenip geliştirilmektedir. Standartlarını World Wide Web Consortium (W3C) belirler ve doğru/hatalı yazım denetimi de öncelikle buradan kontrol edilir.
Uygulama Yöntemleri
1989 yılında CERN laboratuvarlarında bilgisayar profesörü Tim Berners-Lee tarafından geliştirilen HTML, tüm web siteleri için kullanılan World Wide Web (www) protokolü ile beraber ortaya çıkmış oldu. Tim Berners-Lee, W3C'nin de kurucusudur, şu an için internet üzerinden gözlemlediğiniz, aratıp görüntü alabildiğiniz tüm olanakların düşünce anlamında atasıdır. Tim Berners-Lee'nin geliştirmiş olduğu HTML'in 5. son sürümü kullanım ve optimizasyon açısından çok daha iyi bir noktadadır ve daha az kod ile istenileni yapmamıza olanak sağlar.
Son sürüm, öncekilere göre daha sıkıştırılmış, kullanışlı bir yapıda olmasına karşın özellikle Microsoft Explorer eski sürümleri sorun çıkartılabiliyor. HTML5 etiketlerini sağlıklı görüntüleyebilmek için Alexander Farkas'ın geliştirdiği html5shiv gibi JavaScript dosyalarını kullanmamız gerekiyordu ki son zamanlarda Microsoft'un Explorer eski sürümlerinden desteğini çekmesiyle web siteleri bu yükten kurtulmaya başladı. Microsoft Edge'in ortaya çıkmasıyla beraber web geliştiricilerin yaşadıkları sorunlar neredeyse tümüyle ortadan kalktı.
HTML Öğrenimi
Fakülteler, özel eğitim kuruluşları, eğitmenler ilk aşamada text dosyalarında deneme, tekrar yapmayı önererek öğretmeye çalışırlar. Genel iskelet oluşturulması sonrasında da başlıca etiketleri kullanmayı öğretirler. Başlık, paragraf, bağlantı, görsel etiketleri gibi. Hazır HTML şablonlarda genel olarak çok fazla artık ve gereksiz kod vardır. Bizim standartlarımız ise olabildiğince az kod ile içerikleri konumlandırmak ve hızlı açılan sayfalar sağlamak. Ajans prensibi olarak hız ve optimizasyon anlamında web site test araçlarından geçer not almayan sayfalarda SEO, hız, hatasız kod gibi nitelikler sağlanana kadar üzerinde çalışma sürdürülür.
Son blog yazıları
Poenfi, web site genel içeriği, PDF doküman veya baskı dosyalarında bulunan tüm metinler özgün olarak üretilir. Teknik yazıların derlendiği kaynaklar, bilgi kaynağı alanlarında belirtilmiş ve bağlantıları verilmiştir. Tümü tam SEO uyumludur ve %95 oranında benzersizdir. İzinsiz ve kaynaksız yapacağınız paylaşımlar, telif hakkı dışında Google'un SEO protokolleri nedeniyle web sitenizin sıralamada geriye çekilmesine neden olabilir. Şikâyet, öneri, sorularınız ve ayrıntılı bilgi için; İletişim | Gizlilik İlkesi